Председниче када ћете Влади предложити враћање пензионерима отетог претходних година

0

Председниче кажете, Влада је прихватила вашу идеју да редовно законско усклађивање пензија од 1. јануара 2025. године  буде од 1. децембра 2024.године. Увећане пензије према тој вашој идеји пензионери ће добити један месец раније и око 70 милиона евра ће тако бити подељено свим пензионерима  уместо да их добију пензионери са најнижом пензијом… Целе године сте нас припремали и за ванредно усклађивање кад оно… Сигурно вам је познато да о тој вашој идеји и предлогу Владе,  Народна скупштина Републике Србије треба да измени Закон о ПИО.

Penzija u tegli-cupu AV

Председниче  ви упорно настављате да пензионере обавештавате  о усклађивању пензија иако то није  у вашој уставној и законској надлежности.  Опет то радите уз причу о атентатима о којима тужилашво и судови Србије увек ћуте. Овога пута сте нас обавестили да је Влада прихватила вашу идеју да редовно законско усклађивање пензија од 1. јануара 2025. године  буде од 1. децембра 2024.године. Увећане пензије према тој вашој идеји пензионери ће добити један месец раније и око 70 милиона евра ће тако бити подељено свим пензионерима  уместо да их добију пензионери са најнижом пензијом… Целе године сте нас припремали и за ванредно усклађивање кад оно… Сигурно вам је познато да о тој вашој идеји и предлогу Владе,  Народна скупштина Републике Србије треба да измени Закон о ПИО.

Сведоци смо да све ваше идеје пролазе код Владе Србије па вас питамо када ћете им предложити да држава врати све оно што сте пензионерима отели од 2012. године?  Толико пута сте се захваљивали пензионерима на успешној финансијској консолидацији да је ред да отето вратите. За почетак би могли да увећате пензије тако да просечна пензија буде  најмање 58 одсто просечне плате као што је била 2012. године јер пензионери не могу другачије преживети највеће цене хране у Европи. Треба да знате да сви пензионери и наследници преминулих којима су пензије смањиване од 2014 до 2018.године од вас очекују да Влади, ако се сами не сете, предложите враћање неисплаћених делова пензије. 2014. године сте обећавали да пензије неће бити смањиване па би на неки начин то обећање требали да одржите ако не желите да останете запамћени у историји као неко ко је пензионерима непрекидно продавао маглу…

Имамо ми још идеја како сви пензионери могу и треба достојанствено да живе у Србији али никако да оне постану и ваше…

About The Author

Оставите одговор