Ко ће ако не пензионери на протест „1од 5 МИЛИОНА 29.12.2018.године

0

Протест грађана “ 1 од 5 МИЛИОНА“ 29.12.2018. године у 18 сати на Студентском тргу у Београду

Протест грађана “ 1 од 5 МИЛИОНА“ 29.12.2018. године у 18 сати на Студентском тргу у Београду

Војни пензионери су 2015. године међу првима масовно изашли на улицу због бирократског насиља и отимања њихових права и имовине. Удружење синдиката пензионисаних војних лица је само и заједно са другим синдикатима пензионера до сада организовало 8 протеста због неусклађивања, неуставног и неморалног смањивања пензија од 2014. до 2018. године. Актуелна власт нас не чује јер законом није регулисала враћање отетих пензија.
Завршимо на 5 протесту ове године са нашом децом која се боре за своју будућност у Србији!
Пензионери знају да у Србији све може и мора стручније, одговорније, моралније и поштеније! Само демократска промена система власти нашој деци деци гарантује сигурну будућност! Изговори да смо већ једном мењали власт не стоји јер је Италијани демократски мењају скоро сваку годину. Зар треба да будемо робови због грешака које смо правили у прошлости или избором актуелне власти?  Искористимо могућност да домаћи и светски медији говоре и о пљачки пензионера у Србији.
Захтеви протеста 29.12.2018. године у 18 сати на Стдентском тргу:
1. РТС: 5 минута у Дневнику 2 РТС за гостовање представника протеста, уз објављивање истинитих података о броју окупљених незадовољних грађана, емитовање веродостојних снимака са протеста, као и објављивање захтева грађана на протесту. Да се у свакој информативној емисији омогући опозицији да износи своје ставове и да се на тај начин омогући сагледавање и других политичких опција. Подсећамо – то је законска обавеза Јавног сервиса.
2. Открије јавности налогодавце и починиоце убиства Оливера Ивановића, налогодавце и починиоце покушаја убиства Борка Стефановића и Милана Јовановића.
3. Смена Небојше Стефановића, због криминализације друштва и вређања протестаната.
На протесту ће говорити само јавне личности!.
Организатори протеста студенти су се већ доказали на априлским протестима и треба да их подржимо јер се боре и за нас!

 Организатори протеста су одредили да ми пензионери носимо транпарент на челу протестне шетње због тога се окупљамо у 17,30 испред Народног позоришта. Имаћемо и наш пензионерски транспарент!

Видимо се!

About The Author

Оставите одговор