Осуда непримереног односа Министарства одбране према Војном синдикату Србије

0

Саопштење за медије:

Председништво је на на електронској седници донело одлуку да осуди покушај Министарства одбране да опструише поделу новогодишњих пакетића деци чланова Војног синдиката Србије.

Орган ГШ ВС је, на правовремено достављену молбу Војног синдиката Србије да им се обезбеди коришћење сале Дома Гарде ради организовања програма и поделе новогодишњих пакетића за децу њихових чланова у Београду, доставио одговор са обавештењем да то нису у могућности због раније планираних обавеза. У наведеном допису се не нуде други термини за реалиизацију планиране активности. Није јасно какве су то раније преузете обавезе као изговор да се не омогући кориштење сале, за које не знају орган и команда који непосредно управљају Домом Гарде. Уместо одобрења, Војни синдикат је добио обавештење које се једино може разумети да су чланови Војног синдиката и њихова деца непожељни у сали Дома Гарде.  Новогодишње пакетиће за поделу деци је обезбедио синдикат  иако је то законска обавеза Министарства одбране.  Напомињемо да је Војни синдикат Србије наведену салу, истим поводом, редовно користио претходних година.

Осуђујемо поступак Министарства одбране којим се лицемерно одбија реализација планиране активности Војног синдиката. Њиме Министарство одбране показује колико поштује припаднике ВС и колико су деца највеће богатство Србије. Познато нам је из искуства дугогодишњег рада у ГШ и Министраству одбране да до сада никада није било случајева да се онемогући подела новогодишњих пакетића деци запослених у Војсци и Министарству одбране. Некада сз јединице и установе редовно организовале пригодне новогодишње програме после којих су деци дељени пакетићи које су куповали сами родитељи.

Оцењујемо да је ово још један показатељ некоректних намера министра одбране којима врши прогон, ствара незадовољсто припадника ВС и негативно утиче на односе у војним колективима.

Захтевамо да Министарство одбране одмах одобри кориштење тражене сале и да својим поступцима престане да игнорише чињеницу да је репрезентативни синдикат Војске Србије партнер у истој мисији.

 

About The Author

Оставите одговор