Због пљачке пензија ОСТАВКА

0

У говорима на протесту у Београду 26.1.2019. године који је професор Чупић назвао часом демократије, налази се објашњење зашто је УСПВЛС подржава протесте грађана. Импонује да је највећи део ставова изнет на протестима које смо ми организовали. Да ли пензионери треба да мисле само на пензије?

Професор Факултета политичких наука Чедомир Чупић поручио је са протеста у Београду Александру Вучићу да нема незамењивих, а окупљеним грађанима да је протест час демократије. Он је позвао све професионалце у свим институцијама, као и сва струковна удружења да се огласе и стану уз грађане.
„Александар Вучић владавину права претворио је у владавину личне самовоље, владу у лични послушнички сервис, а парламент у гласачку машину која има задатак да његову самовољу озакони“, казао је у Чупић у обраћању окупљенима.
Како је рекао, институције служе за личне потребе Вучића, најтеже је разарање независних државних органа, а разарањем институција разара се држава.
„Позивам све који припадају елити знања да се придруже грађанима, да помогну да се институције опораве и законодавни систем ојача. Највећа одговорност у једном друштву и држави је на елитама знања да друшто уреде на демократски начин“, истакао је он.
Обавеза је универзитета, научних института, да се ставе на располагање грађанима и да се стручно одупиру узурпацији било које власти.
„А ова тренутно је најопаснија. Од сада моћ знања и савести треба да се укључе и да ову земљу извуку из невоље које су је задесиле. Стручњаци без савести могу се употребити у монстурозне пројекте какве управо ова власт подстиче“, казао је.
Он је апеловао да сви професионалци у свим институцијама више не дозволе да их „злоупотрбељава власт и председник Србије“.
Позвао је сва струковна удружења да се огласе. „Не сме се сада ћутати и склањати у заветрину. Сви ми одговорни смо ако се не одупиремо узурпаторима“.
„Грађани, немамо времена да се расправљамо поделама, на делу је нешто много опасније – манипулације једног човека са невољама грађана Србије“, рекао је Чупић.
Он је истакао да је на делу „ослобађање друштва од страха“.
Само грађани и опозиционе партије заједно могу циљ остварити, а сада је најбитнији и једини циљ, како је рекао, „натерати Вучића да поднесе оставку или, ако то не прихвати, сменити га“.

Бивши судија Врховног суда Србије Зоран Ивошевић нагласио је да је Вучић суспендовао владавину права, тако да нема правне државе, јер је она сада потчињена личним поривима људи на власти. Према његовим речима, Вучић је изневерио Устав јер је преузео надлежности све три гране власти – извршне, судске и парламентарне.
„Да би се Србији вратио Устав неопходно је да Вучић да оставку“, оценио је Ивошевић.

 

Преслушате снимак говора на протесту!

Novi protest #1od5miliona

Publicerat av Istinomer.rs Lördag 26 januari 2019

About The Author

Оставите одговор