Приступање Удружења Конференцији Савеза за Србију

0

Председништво Удружења је у складу са Статутом донело одлуку о приступању Савезу за Србију. Нисмо срећни што у пензионерским данима морамо да водимо борбу са носиоцима власти за стечена законска права. На то смо натерани дискриминацијом,  бесправљем и медијским насиљем које се спроводи над војним и свим пензионерима Србије.

Од чланица Савеза за Србију и њихових посланика у НСРС смо увек имали подршку захтева на протестима које смо организовали против смањења и неусклађивања пензија и пљачке имовине Фонда ПИО. Захвални смо на  презентацији наших предлога у НСРС и покретању поступка пред Уставним судом Србије за оцену уставности Закона о привременом уређивању начина исплате пензија који је потписао 31 посланик. Сасвим је логично да деловање за остваривање заједничких циљева наставимо заједно.

План Савеза од 30 тачака је озбиљна дијагноза стања у којем се налази земља као и предлог путева изласка из свеколике друштвене кризе. Због тешке ситуације у којој се налази друштво, чланице Савеза су занемариле лидерске амбиције и програмске разлике и као заједнички циљ поставиле промену кључних и доношење нових закона важних за опстанак и развој Србије. Ми то поштујемо, подржавамо и верујемо да су посвећени остварењу циља а лидери чланица показују да се не боре за личне позиције. Корените друштвене промене могу да осмисле и воде само добро организоване странке и њихови савези. Савез подржавамо јер је својим програмом поред осталог предвидео и враћање отетих делова пензија, њихово редовно усклађивање, враћање имовине и реформу фонда ПИО тако да он буде одржив и да њиме управљају представници запослених и пензионера јер је он њихово власништво.

Као удружење  ћемо доприносити остваривању заједничких циљева али ћемо, у исто време, као озбиљни људи пратити посвећеност Савеза остваривању прокламованог. Остајемо отворени за сарадњу са свим демократским покретима, странкама и савезима опозиције који се боре за достојанство и права пензионера. Са онима који су протеклих деценија доказали своју посвећеност криминалу, пљачки и деструкцији свега што вреди у друштву не може бити сарадње.

У овом тренутку намеће се један очигледан закључак: пензионерима и свим другим грађанима може бити боље само ако се Србија одбрани од лажи, неуставности, безакоња, криминала и пљачке свега што је опште добро. Такав циљ можемо остварити само обједињавањем памети и свих демократских снага ради промене накарадног система због чега као озбиљни и одговорни људи са животним искуством  и приступамо  Савезу за Србију.

Ако нам на уму увек буде будућност наше деце у Србији никада нећемо погрешити!

About The Author

Оставите одговор