Penzioneri, milostivom Predsedniku Republike Srbije

0

Javno obracanje

Naučeni da se za sve obraćamo predsedniku svega što postoji u Srbiji ovoga puta hoćemo da zahvalimo na milosti koju ste penzionerima pokazali i ukažemo na diskriminaciju kojoj ste i dalje skloni.

Dozvolili ste nam šetnje prvo u trajanju od pola a zatim i od celog sata svakog dana na udaljenosti od 600 metara od našeg mesta prebivališta odnosno boravista u vreme od 18 casova do 01 čas narednog dana. Ograničili ste nas na 600 metara od stana jer ste svesni opasnosti da zalutamo posle tamnice od 6 sedmica. Naravno vodili ste računa da šetnja ne bude po suncu verovatno zbog straha od sunčanica. Baš brinete o nama.

Ministru Malom ste naložili da nam „helikopter many“ uplati preko Fonda PiO vodeći računa da se ne mučimo kao ostali građani prijavljujući se ministarstvu finansija uz opasnost da zbog velike gužve ne dobijemo vezu u narednih godinu dana.  

Ukoliko ste i na trenutak pomislili da sa stotinu evra dobijete naše poverenje na budućim parlamentarnim izborima prevarili ste se. Stotina evra za četiri godine života u kojima ćemo vas gledati na nacionalnim frekvencijama i trpeti posledice vaših umotvorina u ekonomiji je, uvredljivo malo. Treba da imate u vidu da oko 850 000 penzionera i naslednika  preminulih penzionera kojima ste smanjivali penzije i tako ostvarili epohalne rezultate u finansijskoj stabilizciji Srbije, dugujete u proseku 1000 evra, bez kamata. Dok to ne vratite nikakv „helikopter many“ vam neće pomoći da dobijete naše poverenje. Neprekidno izjavljujete da novca ima, pa izvolite, da jednom bude i pošteno. Zbog ličnih odnosa sa nekim tajkunima primoravate građane Srbije da se, u eri u elektronske uprave, sami prijavljuju za uplatu helikopter many. Predlažemo da probleme sa tajkunima rešite lično bez upotrebe gradjana kao što ste to uradili sa Miškovicima i ostalima…  Vašu naviku da neprekidno diskriminišete penzionere, sada u bacanju novca iz helikoptera, sprovodite i prema nasim unucima jer ste zaključili da ne jedu, ne oblace se, ne idu na odmor i ne izlaze na birališta. Još imate mogućnosti da se setite budućnosti Srbije i onih koji će vraćati kredite, jer je očigledno da će građani Srbije rasuti po svetu  teško dobiti vezu sa ministrom Malim.

Očekujemo od vas da pogledate kako se borba protiv Covid-19 vodi u evropskim državama i da nas konacno oslobodite. Nama, koji smo vam poslužili da ostvarite „epohalne“ rezultate u suzbijanju pandemije, ne možete sakriti da karantinom starijih od 65 godina i policijskim danima prikrivate haos u zdravstvenom sistemu Srbije kojim upravljate od 2012. godine. To što u periodu pandemije nismo otišli na zakazane zdravstvene preglede i terapije samo će skratiti naš životni put.

Skrećemo vam pažnju da ste iznenadnim zavođenjem vanrednog stanja sprečili veliki broj penzionera da iz stanova u velikim gradovima odu u porodične kuće i vikendice, gde bi na suncu, čistom vazduhu i dvoristu lakše podneli izolaciju. Bilo bi ljudski da se ovim ljudima dozvoli da pred prvomajske praznike  uz primenu mera socijalne distance odu u slobodu. Ne razumemo zašto ne dozvolite penzionerima šetnju u policijskim danima za vreme Prvomajskih praznika.

Na kraju, ne očekujte da se posle vašeg posebnog staranja o nama u toku pandemije vidimo na biračkim mestima jer će nam biti potrebno dosta vremena da dođemo sebi i donosimo tako važne odluke o budućnosti naše dece.

About The Author

Оставите одговор