Питања пензионера политичарима

0

Зар није поштено да борци за фотеље, скупштинске и одборничке ресторане садашњим и будућим пензионерима дају одговоре на важна питања. Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије у дописима, на протестима и у медијима од 2015. године непрекидно тражи одговоре а на њих нема. Одговора нема јер је фонд ПиО дебела кока коју још увек черупају а пензионере возају ли возају за све њихове паре. Поздрављамо најаву телевизије Н1 да у предизборној кампањи тражи одговоре од политичара на иста питања како би бирачи добили конкретнију информацију о  програмима које нуде.

У пензијском систему Србије права остварује преко 1 712 000 пензионера а права на пензију стиче и преко 2 200 000 стално или привремено запослених  па су одговори на питања која се односе на пензијски систем Србије важна за највећи број грађана односно бирача. 

 1. Када и како ће пензионерима којима су пензије умањиване од 2014 до 2018. године, неисплаћено бити враћено са каматом? 

 2. Када ће представници пензионера и запослених који издвајају доприносе у ПиО  имати већину у Управном одбору фонда?

3. Да ли треба и на који начин би обезбедили финансијску одрживот  фонда ПиО тако да не зависи од извршне власти и буџета?

4. Када ће најнижа пензија пољопривредника бити изједначена са најнижом пензијом осталих пензионера? 

5. Када ће корисницима војних пензија бити исплаћивана стечена пензија у пуном износу, јер им се од 1.1.2008. године пензија исплаћује у мањем износу за  4,21%?

6. Када ће за грађане старије од 65 година бити уведене  социјалне пензије?

7. Када ће бити укинуто трајно умањење пензија пензионерима који су са 40 година стажа отишли у преверемену старосну пензију?

8. Да ли незаконито отуђена имовина фонда ПиО треба да се врати ?

9. Да ли треба отуђивати бање у власништвиу фонда ПиО и како би они обезбедили профитабилно пословање бања?

Прозивамо све странке које иду на изборе или их бојкотују да скину маске па садашњим и будућим пензионерима дају одговор на постављена питања.

About The Author

Оставите одговор