Otvoreno pismo Vučiću, povodom zahvalnice za otimanje penzije

0

Piše: Sena Todorović

Ovih dana penzioneri Srbije su dobili pismo sa zaglavljem Srpske napredne stranke kojim im se Aleksandar Vučić “zahvaljuje”.
Sena Todorović, mu je odgovorila otvorenim pismom koje prenosimo zbog penzionera i gradjana Srbije koje je Aleksandar Vučič pismom uvredio.
Penzionerka protiv bahatosti vlastodršca.

Građanine Vučiću,

Vaše privatno pismo – “zahvalnicu” što ste mi otimali deo penzije pune četiri godine, razumem kao vrhunsku drskost i cinizam! Pismo je stiglo na moju kućnu adresu, koju ja ni Vama, ni Srpskoj naprednoj stranci nikada nisam dala, niti dozvolila da mi se obraćate. Takođe, niste mi u Vašem pismu dali svoju adresu, na koju bih mogla da Vam odgovorim. Zato sam prinuđena da Vam odgovor pošaljem javno.

Zašto mi zahvaljujete kada me niste pitali da li želim da se žrtvujem za Vas i Vaše lične ciljeve, niti sam Vam, ili bilo kome drugome, dala saglasnost za to!?

Kada ste počeli sa otimanjem penzija, koje su naša zarada – ušteđevina za stare dane, Vi i Vaša stranka ste već bili na vlasti više od dve godine. (Ne računam vreme devedesetih, kada ste po izboru Miloševića, vršili funkciju egzekutora za medije). Znači, više od dve godine ste trošili ono što ste preuzeli od prethodne, takođe neuspešne vlasti, koja je, mora se priznati, imala dodatne teškoće jer joj se u mandatu dogodila svetska ekonomska kriza. A morala je i da vraća dugove iz 90-tih, koje je napravila vlast čiji ste Vi takođe bili deo.

U pismu naglašavate: “…znam i kolika je bila vaša lična žrtva, svakog od članova vaše porodice, ali želim još jednom da vam kažem da to što ste prihvatili i podržali teška odricanja, taj jedini način koji je bio pred nama, bukvalno nam je omogućio da sačuvamo i obezbedimo i vašu i budućnost naše dece.” Pa, dalje: “Vi ste, za razliku od mnogih političkih činilaca, pokazali mudrost, pamet i odlučnost da pomognete svojoj Srbiji”.

Da li ste svesni ovih svojih reči? Ili Vam je pisao neki od saradnika od poverenja, pa niste čitali, ni razmišljali šta ovo stvarno znači?

Jeftino zvuči ovaj prisvojni pridev SVOJOJ i NAŠOJ SRBIJI!!! Time možete da zasenite nepismene nerećnike koji su vam poverovali. Svoja ili naša Srbija? A ima li to još neka, druga, nečija, tuđa Srbija?

Pominjete lagodna rešenja, prazne priče i olaka obećanja! Pa, Vi ste, Vučiću, upravo taj koji nam priča prazne priče i daje olaka obećanja! Pogledajte malo unazad, setite se šta ste sve obećavali i pričali! Posebno da penzije nećete smanjivati! Da li bar pred sobom pocrvenite!?

Završavate pismo ciničnom rečenicom: “To je najmanje što vam ova zemlja i ja dugujemo, za sve što ste za nju, tako nesebično, požrtvovano i bez ikakve rezerve učinili”.

E pa, Aleksandre Vučiću, moram da Vam kažem da, što se mene tiče, OVA ZEMLJA i VI niste isto, iako vidim da ste poverovali da ste Vi Srbija! To NIKADA NEĆU MOĆI DA PRIHVATIM!

SRBIJA JE VEČNA, A VI STE PROLAZNI – KAO I SVI POLITIČARI PRE VAS. I nemojte pokušavati da se nametnete kao svemoćni vlasnik naših života i Srbije!

Ako ste ovu “zahvalnicu” poslali kao građanin Vučić, kako je i potpisujete, okanite se pominjanja Srbije i NAŠIH žrtvovanja za nju! Srbija je moja koliko i Vaša.

Šta ste Vi žrtvovali za, kako kažete, NAŠU SRBIJU? Živeli ste lagodno, bez odricanja, zajedno sa svojim bahatim saradnicima. A mi smo tu Vašu bahatost plaćali – što Vi sada nazivate našim vrhunskim patriotiznom i odricanjem za “našu Srbiju”!

U isto vreme, dok ste nam otimali penzije, bezočno ste arčili državnu imovinu. Poklonili ste najlepši deo Beograda vašim arapskim prijateljima. Napravili ste niz štetnih ugovora kojima ste se u ime Srbije odrekli imovine koju smo mi, tokom decenija rada, stvarali (JAT, čijeg naslednika ER Srbiju i danas finansirate iz našeg budžeta, Karađorđevo, deo vojvođanskih oranica…).

Bogatili ste se kroz česte nepotrebne izbore samo da biste potvrdili svoju moć. A mi smo sve to plaćali!

Vaši saradnici, koji ni Srbiji ni Vama ne služe na čast, prepoznatljivi su po nizu skandala. Jedan od saradnika ministra (tada za rad) Aleksandra Vulina, koristio je službeni automobil za porodične “poslove” svog brata, koji je uhapšen i u službenom vozilu je nađena droga (Jablanović). A sam VULIN je prekršio niz zakonskih i moralnih normi pri pribavljanju novca za kupovinu stana. Brat VAŠE premijerke Ane Brnabić, uprkos sukobu interesa, obavljao je, a verovatno i danas obavlja, poslove za potrebe Vlade Srbije na čijem čelu je njegova sestra.

Vaš najodaniji saradnik Siniša Mali, koji je u vreme DOS-a bio uzdanica za sumnjive privatizacije, omogućio je svom ocu da prisvoji nekoliko hektara zemlje, što je potvrdio sud u Pančevu i naložio vraćanje. Isti taj saradnik rukovodio je divljačkim rušenjem Savamale. Iako ste obećavali da ćete taj slučaj rasvetliti, ocenjujući da su to uradili kompletni idioti iz vrha gradske vlasti, na čijem čelu je upravo bio Siniša Mali, to ste prećutali ili zaboravili. A Sinišu Malog unapredili u ministra finansija. To vam je, građanine Vučiću, kao da ste postavili kozu da čuva kupus.

Jedini postupak u slučaju Savamale je protiv NIN-a i novinarke Sandre Petrušić, jer u ovoj jadnoj NAŠOJ SRBIJI nije kriv kriminalac, lopov, ubica… nego onaj ko ih uhvati u nedelu.

Otac ministra unutrašnjih poslova dobio je od svog sina dozvolu za izvoz oružja, a Vi o tome ćutite!

Na vrhu Kopaonika i dalje stoji nelegalno izgrađen objekat, za koji je dat nalog za rušenje, ali niko ne sme da ga sruši!

Vaš ministar spoljnih poslova umešan je u više afera (Kofer, Miša Banana…), a Vi se ni o tome, takođe, ne oglašavate. Držite ga na toj funkciji da, bez znanja engleskog, ili bilo kog stranog jezika, bruka NAŠU SRBIJU i vodi jedan od najvažnijih resora za ugled i rejting države.

Skoro svi ministri u Vašoj vladi (Vašoj, jer Vi i dalje obavljate funkciju premijera) kompromitovani su (Ljajić, Udovičić, Popović, Mihajlović…) i niko ne vidi potrebu da građanima objasni, ili se IZVINI!

Građanine Vučiću, zahtevam da me više nikad ne uznemiravate Vašim pismima koje nedozvoljeno šaljete na moju privatnu adresu. I da ne zloutrebljavate moje lične podatke iz PIO fonda!

  • Ponavljam još jednom:
  • nisam dala saglasnost za pljačku moje penzije!
  • nisam se žrtvovala za Vas i Vaše političke ciljeve!

A što se tiče ljubavi prema Srbiji, koju ste politika Vaše stranke i Vi lično, zagadili, nepristojno je i razmišljati o merenju i upoređivanju.

Moj muž i ja imamo blizu 100 godina rada u Srbiji. I za Srbiju! Naš je doprinos neuporedivo veći od Vašeg.

Tri moja pretka su zauvek ostala na Solunskom frontu, a moj otac se poslednji vratio iz oslobodilačkog Drugog svetskog rata!

NIKADA NAM NIJE PALO NA PAMET DA TE NJIHOVE ZASLUGE PRETVORIMO U PRIVILEGIJE.

Građanine Vučiću, sram Vas bilo!

Sena Todorović
Nezavisni novinar, osnivač NUNS-a,
prvi prognanik iz RTS-a kao državni neprijatelj br. 1

Objavljeno 19.11.2018. na blogu gđe Sene Todorovi

About The Author

Оставите одговор