Зашто протест „Пензионери питају“ 15. јуна на Тргу Николе Пашића у 12 сати

0

Mesto: Beograd Datum: 30.10.2018 Dogadjaj: DRUŠTVO - Protest koji su organizovali Udruženje sindikata penzionera Srbije i Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije u saradnji sa drugim sindikatima i udruženjima penzionera i sindikatima zaposlenih Licnosti:

Зар није поштено да власт и нови борци за фотеље, скупштинске и одборничке ресторане садашњим и будућим пензионерима дају одговоре на важна питања пензионера Србије. У пензијском систему Србије права остварује преко 1 712 000 пензионера а за право на пензију доприносе уплаћује и преко 2 200 000 стално или запослени на одређено време па су одговори на питања која се односе на пензијски систем Србије важна за највећи број грађана односно бирача у Србији. Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије у дописима, на протестима и у медијима од 2015. године непрекидно тражи одговоре на њих. 1. Када ће пензионерима којима су пензије умањиване од 2014 до 2018. године, неисплаћено бити враћено са каматом? 

 2. Када ће представници пензионера и запослених који плаћају доприносе  ПиО  имати већину у Управном одбору Фонда ПиО?

3. На који начин обезбедити  финансијску одрживот  Фонда ПиО тако да не зависи од извршне власти и буџета?

4. Када ће најнижа пензија пољопривредника бити изједначена са најнижом пензијом осталих категорија пензионера? 

5. Када ће корисницима војних пензија бити исплаћивана стечена пензија у пуном износу, јер им се некаквим Закључком Владе Србије од 1.1.2008. године пензија исплаћује у мањем износу за  4,21%?

6. Када ће бити укинуто трајно умањење пензија пензионерима који су са 40 година стажа отишли у преверемену старосну пензију?

7. Када ће за грађане старије од 65 година бити уведене  социјалне пензије?

8. Да ли отуђена имовина фонда ПиО треба да се врати ?

9. Да ли бање у власништву фонда ПиО треба отуђивати и како обезбедити њихово профитабилно пословање?

Одговора нема јер је фонд ПиО још увек дебела кока коју власт черупа а пензионере возају ли возају за све њихове паре.

Са протеста ћемо уз поштовње дистанце РиК послати поруку о непостојању услова за одржавање по грађане безбедних и слободних избора јер примена мера ограничења је непостојање услова за изражавање слободне воље код бирача.

Посебно се поставља питање да ли у условима пљачке и дискриминације пензионери изласком на изборе треба да одржавају систем који је то омогућио и толерише

И због тога протест пензинера 15.6.2020. године са почетком у 12 сати на Тргу Николе Пашића и протестна шетњом до оних који нас лажу, вређају, понижавају и игноришу.

Да достојанствено вратимо понижавајуће писмо председника СНС пензионерима Александра Вучића, истерамо ђавола из Уставног суда Србије и угурамо истину на РТС.

Само је болест оправдање за изостанак са протеста!  

Позовите пријатеље и видимо се 15.6.2020 ( понедељак) у 12 сати на Тргу Николе Пашића!

About The Author

Оставите одговор