Сва писма твоја спалићу на свећу…

0

Господине Александре Вучићу,

Обраћамо вам се као Председнику Републике Србије и обавештавамо вас да је Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије 15.06.2020. године у 12 сати на Тргу Николе Пашића у Београду организује протест пензионера „Пензионери питају“.

У пензијском систему Србије права остварује преко 1 712 000 пензионера, а за право на пензију доприносе уплаћује и преко 2 200 000 стално или на одређено време запослених, па су одговори на питања која се односе на пензијски систем Србије важни за највећи број грађана односно бирача у СрбијиУ програмима и предизборној кампањи коју, воде странке и изборне листе које излазе или бојкотују изборе 21.6.2020. године, нема одговора на питања о стању и реформи пензијског система Србије. Игнорисање пензијског система као једног од највећих у Србији по новцу који троши, јесте манипулација пензионера Србије и оставља простор за наставак његовог уништења. На такав начин се наставља политика угрожавања стечених права пензионера у Србији са чиме се не  слажемо.  

Ми пензионери смо згрожени начином и обимом вашег уплитања у послове и надлежности Владе Републике Србије, Фонда ПиО и судова Србије по питањима пензија и пензијског система Србије.  Лажно обећање 2014. године, да нећете смањивати пензије нисте одржали а штету коју је имало преко 850 000 пензионера и наследника пензионера који су преминули у периоду смањења пензија од 2014 до 2018. године, још увек нисте надокнадили. 

Ваша писма која сте као председник СНС упутили нама, доживели смо као највећу увреду и понижење због чега су она завршила у смећу. Само мали број писама која нису бачена ће бити запаљена на свећи као одговор Вама.

Позивамо вас да као Председник Републике Србије поднесете оставку јер ту функцију обављате у интересу и у корист само СНС што је противуставно и неморално.

About The Author

Оставите одговор