Jeftinim parizerom ne može da se sakrije istina, niti da se obore cene

0

Urednik nedeljnika „NIN“ Milan Ćulibrk ističe da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „ne može sa parizerom da sakrije istinu, niti da obori cene“.

Autor: N1 Beograd 13. sep 202314:54

Urednik nedeljnika „NIN“ Milan Ćulibrk ističe da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „ne može sa parizerom da sakrije istinu, niti da obori cene“. „U prosperitetnoj Srbiji u kojoj plate i penzije rastu najbrže na svetu, a hrana je poskupela za 24 odsto, to ne možete oboriti sa jeftinim parizerom“, rekao je.

Reagujujući na objavljen snimak predsednika Aleksandra Vučića kako sa ministrima Sinišom Malim i Tomislavom Momirovićem jede sendvič od parizera, Ćulibrk smatra da sve ovo postaje „presmešno na neki način, ali u isto vreme i žalosno,“ jer se zaboravlja suština.

Tomislav Momirović i Siniša Mali jedu sendvič sa jeftinim parizerom

Objavljen video kako Vučić, Mali i Momirović jedu parizer: Uskoro na spisku još 10 proizvodaVučić na Instagramu: Parizer postao glavni neprijatelj opozicije i medija

„Ne može ovaj parizer da sakrije istinu. A istina je da se u poslednje tri godine cena hrane u Srbiji povećala 57, 8 odsto – od toga je meso poskupelo za više od 50 odsto; mleko, jaja i sir više za 70 odsto, povrće za više od 80 odsto i to su zvanični podaci Republičkog zavoda za statistiku. U isto vreme u Srbiji je povećana penzija za 36 odsto, medijalna zarada koju prima više od polovina zaposlenog stanovništva u Srbiji povećana je za 43 odsto. Predsedniče, ako su primanja građana povećana za ovoliko odsto, a hrana poskupela za 58 odsto, da li se u Srbiji bolje živi, bez obzira na ovaj vaš parizer kome ste oborili cenu“, rekao je Ćulibrk u emisiji „N1 Studio Live“.

„Po snimku se videlo da Vučić taj sendvič ne jede. Staviti u pola hleba tri parčeta salame, taj čovek ko zna kada je poslednji put jeo sendvič. Ovo je predstava kojom pokušava da se zaseni prostota“, rekao je Ćulibrk.

On ističe da nije poenta u tome što će sledeće nedelje da se obore cene još deset proizvoda, od toga ne može da se preživi.

„Meni je drago što predsednik nije jutros išao u nabavku, jer bi se verovatno šokirao kada bi video kolike su cene ostalih proizvoda“, naveo je urednik NIN-a.

Prema njegovim rečima, predsednik, ministar trgovine i ministar finansija imaju i još jedan dodatni problem.

Oni treba da imaju u vidu da se u poslednjih godinu dana u Ukrajini, koja je od februara 2022. godine u ratu, cene hrane povećale za 8.3 odsto. A u prosperitetnoj Srbiji u kojoj plate i penzije rastu najbrže na svetu hrana je poskupela za 24 odsto, to ne možete oboriti sa jeftinim parizerom. Ne možete da zaustavite inflaciju tako što ćete smanjiti cene 20 proizvoda, ako cene 100.000 proizvoda i usluga rastu“, ocenio je sagovornik N1.

On ističe da novi talas poskupljenja tek sledi i da je ovo „samo pokušaj da se zamaskira i da se pod tepih gurne istina, činjenice i život“.

„Sve je predizborna kampanja – jednokratna pomoć kojim se upumpava dodatna pomoć, situacija kada se inflacija još nije obuzdala, povećanje akciza koje će dodatno pogurati cene. Dakle, ova Vlada ovo što radi radi suprotno onome što oni nama hoće da kažu. Svim ovim potezima oni će pogurati inflaciju, e sada ostaje na vama da li da im verujete na reč“, zaključio je Ćulibrk.

About The Author

Оставите одговор