Подршка Новици Антићу, Предрагу Јевтићу и Војном синдикту Србије

0

Осуда политичког прогона Новице Антића и притиска на чланове Војног синдиката Србије

Саопштење

Запрепашћени смо бахатим и криминалним прогоном руководства Војног синдиката Србије и његовог председника Новице Антића. Најава министра одбране у техничком мандату Владе Републике Србије да је „синдикат у Војсци највећа глупост и да га треба укинути“  се спроводи назапамћеним притисцима на његове чланове и прогоном председника Новице Антића и секретара Предрага Јевтића. Као истински борци за побољшање економско-социјалног положаја припадника Војске и истински снажну Војску,  Војни синдикат Србије је постао непожељни сведок свих назаконитих и криминалних активности у Војсци Србије и Министарству одбране.  У одсуству дијалога који је законска обавеза министра одбране, Војни синдикат Србије  је био присиљен да у интересу државе и својих чланова, после обраћања институцијама, о свему обавештава јавност јер им је само то преостало. Покретањем судског поступка против одговорних у Војном синдикату Србије због непостојећих кривичних дела актуелна власт врши политички прогон храбрих и честитих војника и наноси немерљиву политичку штету међународном угледу Србије која у 21. веку не поштује слободу синдикалног организовања. О наводној борби против криминала актуелне власти, види се и по томе што је лице које је проневерило четири људска живота, оружје и војну опрему вредну преко 20 милиона евра у селу Бањска само свратило у полицијску станицу да би дало изјаву док се хапсе и задржавају у притвору, честити и храбри лидери Војног синдиката Србије. Да ли је нормално да, директор ВБА који је због догађаја у с. Бањска, у најмању руку морао одговарати пред Одбором за одбрану и бебедност Народне скупштине Републике Србије организује притисак и прогон руководства и чланова Војног синдиката Србије због измишљених кривичних дела. У исто време, у Србији, која је у свету високо рангирана по корупцији, нема ни једног поступка због високе корупције или проневера новца из буџета. Ухапшени су, пуштени из притвора одлуком судије за претходни поступак да би, највероватније, по политичком налогу, Новица Антић и Предраг Јевтић поново били ухапшени због наводне проневере новца прикупљеног од синдикалне чланарине а који је трошен на основу одлука његових органа, у складу са статутом. Србија нестаје а правосуђе се чешља! Синдикалну солидарност према Новици Антићу и Предрагу Јевтићу због губитка професионалне службе, не могу, уверени смо, угушити и поништити све силе мрака у Србији. Осуђујемо притисак на чланове   и политички прогон Новице Антића, председника и Предрага Јевтића, генералног секретара Војног синдиката Србије!

Позивамо тужилаштво и судство Србије да прекине бесмислене поступке и обезбеди уставно право синдикалног организовања и деловања у Војсци Србије.

Као удружење сматрамо да је синдикално организовање  потребно у Војсци Србије и да само оно, на нестраначкој основи, може истински заступати интересе њених припадника пред послодавцем, јер су министри и генерали показали да то нису у стању.

Дивимо се храбрости и истрајности чланова Војног синдиката Србије у борби за законистост, достојанство и јаку Војску Србије. Позивамо чланове Војног синдиката као истинске патриоте да наставе борбу за своје достојанство и јаку Војску Србије. 

Верујемо да ће доћи време полагања рачуна за безакоње и насиље које се спроводи према Новици Антићу, Предрагу Јевтићу,  другим члановима Војног синдиката Србије и Војсци Србије у целини.

Живела слободна Србија!

About The Author

Оставите одговор