Pa da im damo VMA, kada je već njihova

0

Piše: pukovnik u penziji sa koronarnim problemima

Dobar dan Jovane.

Moram vrištati, moram ovo nekome ispričati. Sedam dana sam ležao na VMA i stanje je zaista katastrofalno. Tamo uopšte nema tople vode, ne obavljaju se jutarnje ni sedmične vizite, sve se radi preko one stvari.  Uradili su mi laboratoriju i koronografiju i napisali dijagnozu ali ništa od konzilijarnog uputa za Klinički centar. Nas  vojne penzionere tamo ama baš niko ne gleda, a oko civilnih pacijenata se slomiše ugađajući im. U jednom trenutku mi došlo da se pokupim i u pidžami napustim kliniku kada sam video kako se odnose prema jednom kamiondžiji, civilu koji je došao negde iz unutrašnjosti, očito plaća on ili RFZO, a on samo izvoljeva… Tokom vikenda nije bilo uopšte vode na spratu, prostorije su ruinirane, mokri čvorovi ne funkcionišu…  Za doručak se dobije ono standardno pakovanje meda i putera i uz to od pribora kašika, za ručak ima neka supa i jelo a tada dolazi viljuska, za večeru kompot i kačamak, a od pribora nož. Iako je naš vrli vrhovni vojni penzioner požurio da se novom ministru dodvori, da mu čestita i uruči neku plaketu, taj ga nije udostojio da se sam pojavi nego je poslao nekoga iz kabineta da to uzme… Bilo bi bolje tom Draganjacu i Negovanoviću (ako još zna gde se nalazi) da su uputili ministru pismo sa molbom da obiđe VMA nenajavljeno, umesto što se slika sa onim vojnicima što ih obuku u nove maskirne za slikanje i tupi im o nacionalnim interesima. Neka prvo renovira i uvede red na VMA  (valjda su dobijene pare za kompletno renoviranje od Evropske ili neke nemačke banke, pa gde su)? Vršilac dužnosti načelnika VMA se, u intervju na TV i u Politici,  hvalio upravo kako će sve renovirati i nabaviti najsavremeniju opremu. Da ministar hoće i da ima hrabrosti pa da traži od ministarke za zdravstvo, Grujičićke da se vojno zdravstvo integriše sa civilnim i naprave „srpski zdravstveni svet“ pa da i vojni osiguranici budu ravnopravni sa civilima i mogu birati hoće li u KBC Srbije ili na ruiniranu VMA.Tim pre jer je kod naroda rašireno kako su vojni osiguranici privilegovani što imaju VMA pa da im je damo kada je već njihova… Lekari masovno rade skraćeno na VMA i onda odlaze u privatne klinike gde honorarišu uzimajući debele pare. Pa i ne krivim ih kada sistem nije sposoban da kontroliše radno vreme  a koji nudi glupom i istetoviranom Rambu sa kriminalnom prošlošću da bude  „specijalac“ 1 od 5.000 sa platom od 3000 evra dok lekar specijalista nema ni blizu 2.000. Vrhovni kaže da će povećati plate vojsci u trupi za 25% a lekarima samo za 15%.

Jovane , šaljem pa možeš da staviš na fb, nemoj me potpisivati jer priznajem da nemam tolika muda, kao onaj što je gostovao kod Jovane na Pinku,  jer ću uskoro opet morati gore pa da  mi ne kažu „a ti si taj“. Ono udruženje Klub generala čujem da su za sebe obezbedili direktno zakazivanje i privilegovan prijem, ( hvalio se onaj Kastratović, kao veliki uspeh kluba). Pa što ne vode računa i o ostalima, ali to samo pokazuje kakvi su to ljudi i da su ceo život nas gazili, jurili karijeru i lične interese. Pozdrav.

P.S. mislio sam da pišem onom Pešiću što uređuje Veteran ali njemu ne bi palo na pamet da izrekne bilo kakvu kritiku na račun aktuelnih bez obzira ko je trenutno na tom mestu.

About The Author

Оставите одговор