Пред најављене парламентарне изборе у Србији, пензионери су поново постали бирачки плен актуелне власти. Ванредно усклађивање у новембру и најављено усклађивање пензија од 14.8 одсто у јануару су за председника Србије највеће повећање пензија у Србији а за нас пензионере само неуспели покушај јурњаве за инфлацијом која је међу највећима у Европи док је инфлација чак и у Украјини знатно мања… Знамо и да је обећаних 20 000 динара покушај да нас подкупе а уствари наш отети новац због непотуног усклањиванја пензија претрходних година. Знају пензионери ветерани да су још за време Милошевића били милијардери али да су од милијардерских пензија могли купити врло мало или ништа. Док се нови аутопутеви и стадиони плаћају двоструко више него у европским државама за пензионере са најнижим пензијама новца нема… Нема новца ни за враћање отетих делова пензија због њиховог смањења од 2014 до 2018. нити ванредног усклађивања због њиховог непотпуног усклађивања од 2012. године и реалног смањења за најмање 15 одсто.

Већина пензионера зна и осећа да је у овом тренутку држава Србија на издисају и нестаје. Са диктатуром једног човека и једне странке, корумпираним правосуђем, отетим независним институцијама и телевизијама са националним фреквенцијама, криминалом и корупцијом на сваком кораку, предајом суверенитета на КИМ, смањењем становништа због исељавања и смањеног прираштаја, без коренитих друштвених промена Србија не може опстати као држава. И зато не само промена власти, у Србији мора бити промењен систем!

Србија је у протеклим годинама била држава, у којој се без пардона краде на изборима и тако приказује измењена бирачка воља њених грађана у корист лопова и криминалаца односно властодржаца. А избори се краду на разне начине од увоза бирача из околних држава, уцена запослених у јавним предузећима, државној и локалној самоуправи до приватних компанија чији су власници у дилу са властодршцима. Уцењени грађани често запослени на одређено време или на привременим и повременим пословима су приморани да донесу и списак капиларних гласова односно списак са личним подацима чланова своје породице и пријатеља који ће гласати за диктатора да би неко њихов остао на радном месту или био запослен. Гаранција или провера верности бирача се врши организовањем ткз. бугарског воза, фотографисањем гласачког листића или посматрањем од стране члана бирачког одбора представника СНС. На бирачким местима или у њиховој близини СНС води евиденцију о доласку бирача па се они који нису гласали непрекидно позивају да то ураде нуђењем и превоза… На бирачким местима на којима нема представника опозиционих странака или за време њиховог кратког одсуства са бирачког места представници СНС, СПС, ПУПС СРС и осталих прирепака СНС организовано на бирачком списку заокружују и потписују преминуле и одсутне и уместо њих убацују гласачке листиће у гласачке кутије. Стални састав бирачких одбора се одређује на основу резултата са претходних парламентарних избора тако да су председници и заменици председника у 80 одсто бирачких одбора представници СНС, СПС, ПУПС, ЗВМ, и других странака које су у коалицији са СНС због чега представнци опозиционих странака морају добро бити припремљени стручно и отворити добро очи. Посебна је могућност да се записници са бирачког места и комплетан изборни материјал мењају на путу до општинске изборне комисије…

Слободно можемо закључити да је један од разлога крађе изборне воље грађана и због тога што на бирачким местима није уопште било или нису били добро припремљени и мотивисани представници опозиције који су требали да обезбеде спровођење избора у складу са законом, без крађе.

Први корак за опстанак државе је промена актуелне власти да би се створили услови за слободне и демократске изборе после којих би биле спроведене и неопходне промене у медијима, правосуђу, економији, образовном, изборном, здравственом, пензијском, безбедносном систему и другим областима друштвеног живота… Већина опозиционих странака у коалицији Србија против насиља се обавезала да ће оштећеним пензионерима и наследницима преминулих вратити отето због смањења пензија од 2014 до 2018. године.

Ми немамо где да одемо и због своје деце морамо учествовати у променама. Ко ће ако неће најобразованији део грађана у Србији. За почетак да изађемо на биралишта и гласамо за опозиционе коалиције које ће сигурно прећи изборни цензус јер би у супротном дали глас за СНС.

За друштво је најбоље да се промене изврше на демократским изборима због чега пензионери као највећа друштвена група треба учествују као активисти опозиционих странака и коалиција. Или ћемо активно учествовати на изборима или се помирити да нам деца оду из Србије или постану робови домаћих и страних власника капитала.

До победе и слободе! СРБИЈА НЕ СМЕ НЕстати!

About The Author

Оставите одговор