Пензионери, одбранимо слободну изборну вољу грађана Србије

0

NE PRISTAJEMO

Годинама водимо борбу против насиља које власт СНС спроводи према пензионерима Србије. Нашом борбом нисмо одбранили сва права гарантована Уставом и законима Републике Србије јер је узурпација судства била јача од законски стечених и права на достојанствен живот.  Нада грађана Србије да ће парламентарни и локални избори победити насиље у Србији се није остварила јер су овога пута и избори покрадени. Сведоци изборне крађе су назависне организације за посматрање изборног процеса признате од стране државе, међународни посматрачи позвани од стране Владе Србије и представници Коалиције Србија против насиља у сталном и проширеном саставу органа за припрему и спровођење избора. Докази изборне крађе су  прикупљени у предизборној кампањи и на сам дан избора. Изборна воља грађана Србије је организовано, злоупотребом државних иституција и ресурса прекројена, поред осталог и масовним уписом у спискове за локалне изборе грађана који не живе и који немају стварно пребивалиште у Београду.

Тражимо поништење избора на свим нивоима и њихово понављање после стварања услова за поштене и равноправне услове за све учеснике на њима.

Подржавамо протесте које организују слободни студенти и опозиција због крађе избора са захтевом да се они пониште и организују под равноправним условима.

Позивамо и молимо народне посланице и посланике који штрајкују глађу да га прекину јер су здрави својим породицама и Србији потребнији.

Захтевамо од правосуђа Републике Србије да ослободе све неосновано ухапшене и тортури изложене грађане због изражавања политичких ставова на протестима.

Позивамо пензионере да се придруже протесту који организује покрет  ПроГлас у суботу 30.12.2023. године у 12 сати на Теразијама у Београду.

Пензионери и од нас зависи какву Србију ћемо оставити својој деци.

About The Author

Оставите одговор