Đavo je odneo šalu, ozbiljno mislim!

Ljiljana Krga

Preračunava mi Vasa koliko ću puta od utorka smeti da izađem na ulicu, koliko metara je daleko Kej, koliko će mi biti potrebno u jednom pravcu, a koliko u drugom.
Kaže: Pazi, baba, ako imaš pola sata na raspolaganju, hodaj petnaest minuta u jednom pravcu, a onda nalevokrug, da stigneš kući na vreme! Nemoj da te hapse po ulici!
Dete se smeje, smejem se i ja, smejemo se zajedno.

I sad, ode on da prošeta kuče, a ja ostadoh da „kuvam“ od besa.

Jer toliko je uvredljivo ovo diskriminatorsko ponašanje vlasti koja je bez pardona podelila stanovnike države na one iznad i ispod 65 godina!

Ma, čoveče, JA sam punopravno ljudsko biće koje, eto, ima toliko i toliko godina, isto ko i svako drugo u njegovim godinama!

JA nisam ni beli medved ni vinogradski puž, ni Pančićeva omorika da me neki zakon posebno „štiti“!

NEĆU da budem „zaštićena“ ni više ni manje nego bilo ko u ovoj državi, od novorođenčeta do stogodišnjeg starca!
Imam ista prava na zdravstvenu zaštitu, na slobodu, na kretanje, na sopstveni stav i mišljenje!
Dosta više taj vokabular i zakoni kojim nas delite na „vas“ i „nas“!
A onda mislite: „Mi“, koji smo za razliku od „njih“ jaki, razumni i moćni, možemo sa „njima“ da postupamo kako nam se kog dana ćefne!

Samo da vam kažem: Ma VI, koji ste umislili da ste toliko pametni i moćni, KAKO SE USUĐUJETE da bez pardona zauzimate tako glupav, uvredljiv i snishodljiv stav prema nama iznad 65.?
Da li je nama sa godinama iscurio mozak iz glava, je l’ smo postali nesposobni da brinemo o sebi pa ne znamo šta je opasno, rizično, neumesno u situaciji kao što je ova?
Samo da znate da VI NAMA niste ni do kolena!
Dođe mi da provrim od tolike „ljubavi“ jednog kretenskog poludelog klovna koji se dočepao vlasti i sad isprobava dokle može da ide sa svojim sumanutim idejama!

O deci treba da se brine, njihov uzrast je takav da nisu razvili moć rasuđivanja odrasle osobe; brine se o mladima i sredovečnim ljudima koji su oboleli fizički ili duševno; brine se o starim nepokretnim, dementnim ljudima.
Ali sve su to posebne kategorije stanovništva koje zahtevaju tuđu brigu, pomoć i povećanu pažnju.
Međutim, sve osobe iznad 65. trpati u kategoriju nesposobnih, to je za svaku osudu!

Mene, koja još uvek mogu i da skočim i potrčim, koja sam sposobna da upravljam svojom imovinom, koja imam sopstvene prihode, koja još uvek zarađujem, plaćam poreze i doprinose, koja čuvam dete, koja nisam lišena poslovne sposobnosti niti mi je stavljena pod sumnju bilo koja druga sposobnost, stavljati u grupu „zaštićene vrste“ je ozbiljna stvar, toliko ozbiljna da zahteva presavijanje papira i podnošenja tužbe za diskriminaciju po više osnova!!!
Razmislite o tome 😡😡😡

Оставите одговор