Đavo je odneo šalu, ozbiljno mislim!

0

Ljiljana Krga

Preračunava mi Vasa koliko ću puta od utorka smeti da izađem na ulicu, koliko metara je daleko Kej, koliko će mi biti potrebno u jednom pravcu, a koliko u drugom.
Kaže: Pazi, baba, ako imaš pola sata na raspolaganju, hodaj petnaest minuta u jednom pravcu, a onda nalevokrug, da stigneš kući na vreme! Nemoj da te hapse po ulici!
Dete se smeje, smejem se i ja, smejemo se zajedno.

I sad, ode on da prošeta kuče, a ja ostadoh da „kuvam“ od besa.

Jer toliko je uvredljivo ovo diskriminatorsko ponašanje vlasti koja je bez pardona podelila stanovnike države na one iznad i ispod 65 godina!

Ma, čoveče, JA sam punopravno ljudsko biće koje, eto, ima toliko i toliko godina, isto ko i svako drugo u njegovim godinama!

JA nisam ni beli medved ni vinogradski puž, ni Pančićeva omorika da me neki zakon posebno „štiti“!

NEĆU da budem „zaštićena“ ni više ni manje nego bilo ko u ovoj državi, od novorođenčeta do stogodišnjeg starca!
Imam ista prava na zdravstvenu zaštitu, na slobodu, na kretanje, na sopstveni stav i mišljenje!
Dosta više taj vokabular i zakoni kojim nas delite na „vas“ i „nas“!
A onda mislite: „Mi“, koji smo za razliku od „njih“ jaki, razumni i moćni, možemo sa „njima“ da postupamo kako nam se kog dana ćefne!

Samo da vam kažem: Ma VI, koji ste umislili da ste toliko pametni i moćni, KAKO SE USUĐUJETE da bez pardona zauzimate tako glupav, uvredljiv i snishodljiv stav prema nama iznad 65.?
Da li je nama sa godinama iscurio mozak iz glava, je l’ smo postali nesposobni da brinemo o sebi pa ne znamo šta je opasno, rizično, neumesno u situaciji kao što je ova?
Samo da znate da VI NAMA niste ni do kolena!
Dođe mi da provrim od tolike „ljubavi“ jednog kretenskog poludelog klovna koji se dočepao vlasti i sad isprobava dokle može da ide sa svojim sumanutim idejama!

O deci treba da se brine, njihov uzrast je takav da nisu razvili moć rasuđivanja odrasle osobe; brine se o mladima i sredovečnim ljudima koji su oboleli fizički ili duševno; brine se o starim nepokretnim, dementnim ljudima.
Ali sve su to posebne kategorije stanovništva koje zahtevaju tuđu brigu, pomoć i povećanu pažnju.
Međutim, sve osobe iznad 65. trpati u kategoriju nesposobnih, to je za svaku osudu!

Mene, koja još uvek mogu i da skočim i potrčim, koja sam sposobna da upravljam svojom imovinom, koja imam sopstvene prihode, koja još uvek zarađujem, plaćam poreze i doprinose, koja čuvam dete, koja nisam lišena poslovne sposobnosti niti mi je stavljena pod sumnju bilo koja druga sposobnost, stavljati u grupu „zaštićene vrste“ je ozbiljna stvar, toliko ozbiljna da zahteva presavijanje papira i podnošenja tužbe za diskriminaciju po više osnova!!!
Razmislite o tome 😡😡😡

About The Author

Оставите одговор