Meč penzionera M. Delića i A. Vučića, treća runda

0

Meč između penzionera Mileta Delića, vojnog pilota u penziji je započeo u oktobru 2014. godine kada je Aleksandar Vučić i pored obećanja da neće, ipak Narodnoj skupštini Republike Srbije kao predsednik Srpske napredne stranke i predsednik Vlade Republike Srbije predložio Zakon o privremenom uređivanju načina isplate penzija kojim su penzije veće od 25 000 smanjivane 47 meseci od 1 do 20%. Ostao je Aleksandar Vučić posebno dužnik vojnim penzionerima jer je, suprotno odlukama Ustavnog suda Srbije, dug koji je stvoren neusklađivanjem penzija od 1.1.2008. godine, zaključkom Vlade Republike Srbije umanjio za 4,21%. Na sednici Narodne skupštine Srbije 20. decembra 2014.godine je, javno pozvao sudove u Srbiji da ne presudjuju protiv države…

U meču u kojem nema sudije i u kojem predsednik  svega što postoji u Srbiji ne poštuje Ustav, uporni borac Mile Delić sve više stiče prednost.

„Prestani me ponižavati! Vrati oteto!“, uz ovu poruku je instruktor letenja u penziji Mile Delić vratio nedavnu pomoć države penzionerima i predsedniku Vučiću poslao uplatnicu od 5.000 dinara.

Deliću ovo nije prvi put da pomoć države vraća, jer je uplatnicu od 5.000 dinara pre četiri godine takođe poslao lično Vučiću koji je tada bio premijer.

Sitna pomoć države po principu, uzeti mnogo pa pomagati sa sitnišom, izgleda je ostala ekonomska politika predsednika. Stoga je Delić ovu novčanu pomoć vratio na isti način kao i pre četiri godine.

– Povredilo me mnogo ovo što on meni šalje 5.000 dinara, a uzeo je od mene 307.645,00 dinara. Pa neću… napisao sam mu, neću milostinju, daj mi moju penziiju – rekao je svojevremeno Delić.

Tada je jednokratnu pomoć u iznosu od 5.000 dinara koja je isplaćena penzionerima, vratio uz poruku „Milostinju ne želim, oteli ste mi 307.645 dinara“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao je 5.000 dinara penzioneru Miletu Deliću nakon što mu je Delić taj iznos namenjen kao pomoć penzionerima vratio izražavajući protest zbog novca koji je država oduzela najstarijim sugrađanima.

Vučić je novac poslao poštanskom uplatnicom, sa adrese Andrićev venac 1, 18. januara ove godine, na isti način na koji je Delić njemu već u dva navrata vraćao jednokratnu pomoć za penzionere, piše list Danas.

Delić, instruktor letenja u penziji, privukao je pažnju šire javnosti kada je u nevembru 2016. prvi put vratio Vučiću, odnosno državi, jednokratnu novčanu pomoć koja je isplaćena penzionerima u iznosu od 5.000 dinara, dok je na snazi bio Zakon o smanjenu penzija radi mera štednje.

Takav potez Delić je ponovio nedavno, u decembru prošle godine, kada je država isplatila jednokratno 5.000 dinara penzionerima za pomoć u krizi izazvanoj pandemijom.

Penzioner Delić odgovorio Vučiću: Nisi shvatio poruku, a to je – vrati oteto

Mile DelićN1

“Vučić nije shvatio poruku. Ne treba on meni da vraća tih pet hiljada dinara koje sam mu poslao, poruka je – vrati oteto! Nemoj primenjivati svoju samovolju na moju imovinu, jer penzija je imovina“, reči su kojima se u razgovoru za portal N1 penzioner iz Beograda Mile Delić obratio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

“Vučić je meni uzeo blizu 7.000 evra za četiri godine primene onog kriminalnog zakona. Poništi zakon, vrati penzionerima dostojanstvo. Nemoj da budu izloženi tvojoj samovolji, Vučiću Aleksandre“, poručio je Delić nakon što mu je predsednik Vučić vratio 5.000 dinara, koje je prethodno penzioner iz Beograda poslao šefu države kao vid protesta zbog smanjenja penzija najstarijim sugrađanima od 2014. do 2018. godine.

Vučić je novac poslao poštanskom uplatnicom, sa adrese Andrićev venac 1, na isti način na koji je Delić njemu već u dva navrata vraćao jednokratnu pomoć za penzionere.

„Novac u PIO fond počeo sam da ulažem pre nego što se Aleksandar Vučić rodio. Te pare sam poverio državi da ih čuva i da ih meni vrati u ratama kad prestanem da radim. A on je te pare iz Fonda prebacio u budžet, pa se šepuri i deli ih tamo za aerodrom u Trebinju i šta već… To je problem, ne možeš raspolagati mojom imovinom. Na kraju, nije ni nadležan da raspolaže bilo čijom imovinom, postoje državni organi koji to treba da rade“, smatra sagovornik portala N1.

Na pitanje šta će uraditi sa pet hiljada dinara koje mu je vratio predsednik Srbije, Delić odgovara da još nije odlučio.

“Da mu ponovo šaljem, ne ide… To mi je nekako nedorečeno i ne bi imalo efekta. Meni je cilj bio da se za to zna, da svi znaju kakav je Aleksandar Vučić“, zaključio je naš sagovornik, dodajući da razmislja i o tome da novac uplati u dobrotvorne svrhe.

Delić, instruktor letenja u penziji, privukao je pažnju javnosti kada je u nevembru 2016. prvi put vratio Vučiću, odnosno državi, jednokratnu novčanu pomoć koja je isplaćena penzionerima u iznosu od 5.000 dinara, dok je na snazi bio Zakon o smanjenu penzija radi mera štednje.

Takav potez Delić je ponovio u decembru prošle godine, kada je država isplatila jednokratno 5.000 dinara penzionerima za pomoć u krizi izazvanoj pandemijom.

Meč se nastavlja sa velikom verovatnoćom da će pravo na penziju kao stečenu imovinu posle promene vlasti i sistema, pobediti laži, pljačku, manipulacije i bahatost.

About The Author

Оставите одговор