Predsednik SNS korupcijom penzionera prikriva pljačku Fonda PiO

0

Foto: RTS

Medijska najava novog bacanja novca građanima Srbije iz helikoptera ukazuje na konstante u ponašanju predsednika SNS i Srbije.

Iako su kod prethodnog bacanja novca iz helikoptera ekonomski eksperti ocenili da finansijska pomoć građanima nije bila fokusirana na one kojim je stvarno potrebna i da su pri tom diskriminisani građani mladji od 18 godina, loša praksa će biti ponovljena.

I pored veoma često ponavljane ocene da su penzioneri doprineli finansijskoj konsolidaciji države navodno pristajući na privremeno smanjivanje penzija u periodu od 4 godine još uvek predsednik nije javno konstatovao da su u finasijskoj konsolidaciji Srbije učestvovali svi penzioneri jer im penzije od 2012 – 2019. godine, nisu uopšte ili su usklađivane sa inflacijom i rastom BDP u nedovoljnim procentima.

Navodna briga predsednika za penzionere se dokazano, posebno iskazuje pred parlamentarne izbore u Srbiji. Novca u državnoj ili kasi Fonda PiO do sada je moralo biti da se predsednik u svojim najavama jednokratne pomoći pokaže kao jedini koji misli na njih.

Novac koji će ove godine u visini od oko 30 milijardi dinara biti podeljen penzionerima dokazuje da ga za povećanje najniže penzije i ukidanje diskriminacije poljoprivrednih penzionera u visini najniže penzije, ima. Ima novca ali se umesto na povećanje najniže penzije za preko 450 000 penzionera koji imaju penzije manje od 18 000 koristi za potkupljivanje odnosno političku korupciju i penzionera kojima novac iz helikoptera nije životno potreban. I vraćanje stvorenog duga penzionerima kojima su penzije smanjivane od 2014 do 2018. godine je mogao biti helikopterski, ali zbog političkih kalkulacija nije. Takvim ponašanjem predsednik Srbije pokazuje licemerje i politički kukavičluk.

Iako predsednik često traži da se ne pita, mi pitamo, odakle novac jer ne želimo da ga naša deca vraćaju.

U isto vreme pozivamo predsednika SNS da komentariše izveštaj Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije o privatizaciji Kuršumlijske i Vranjske banje. Da li je udeljivanje novca iz helikoptera penzionerima pokušaj da se pljačka imovine Fonda PiO odnosno i imovine svih zaposlenih i penzionera, prikrije?

About The Author

Оставите одговор