Зашто је укинут орден народног хероја

0

Зашто је орден народног хероја укинут изменама Закона о одликовањима?

Дан војних ветерана је опет прошао без народних хероја у одбрани од агресије НАТО.

Обележава се 4. Децембра у спомен на дан када је 1912. године потписано примирје у Првом балканском рату, када је кажу око 400 000 војника Војске Краљевине Србије добило звање стари ратник. Ове године је поново обележен без народних хероја у одбрани од агресије НАТО. Херојска одбрана Косова и Метохије и српског неба је свакако имала своје народне хероје. Неко или нешто нам није дало да такав орден буде предвиђен Законом о одликовањима Републике Србије. Да ли је за то заслужна продужена НАТО агресија и после Кумановског споразума о примирју.

„Патриотска власт“ је усвојила Закон о борцима у којима борци немају никаква смислена права. Све док се Орден народног хероја не предвиди Законом о одликовањима, дан војних ветерана ће одређивати и прослављати они који рата нису ни видели. Ветеранска признања ће добијати политичари и појединци који их нису вредни.

До када слављење незнаног јунака? И трајаће то док борци својим јединством не спрече отимање и манипулацију са њиховим делима. А дело њихово је, Србија.

About The Author

Оставите одговор