Пензионери у суботу чекају председника Србије на блокираној Газели

0

После најаве председника Србије да ће, у суботу 4.12.2021. године за време протестне блокаде саобраћајница, обићи, разговарати и фотографисати протестанте,  прихвтамо изазов и достављамо саопштење:

Због дискриминације, неусклађивања и смањивања пензија, од 2014 до 2021. Године организовали смо и уредно пријавили 20 протеста са захтевима који су му уредно достављани. Ни на један захтев нисмо добили одговор. Поред  протеста због доношења закона о експропијацији, референдуму и народној иницијативи којима су нам угрожена права на имовину и право да учествујемо у предлагању и доношењу одлука важних за живот наше деце и будућности Србије, ми ћемо исказати и своје незадовољство због дискриминације и неправди нанетих пензионерима.

Позивамо председника Републике Србије да нам се од 14 часова придружи, без булдожера, мотки и фарбе у блокади моста Газела преко пута Сава центра  који су грађени и новцем РФ ПИО. Хоћемо да председник фотографише оне које је ојадио својом економском политиком.  Очекујемо том приликом да нам одговори на питања која му упорно постављмо од 2015. године:

  1. Када ће представницима пензионера и запослених бити враћено већинско управљање РФ ПИО и његова отуђена имовина.
  2. Када ће пензионерима оштећеним смањењем пензија од 1. новембра 2014. године до 30.септембра 2018. године на основу неморалног и неуставног Закона о привременом уређивању начина исплате пензија, у складу са чланом 58. Устава Републике Србије, неисплаћено бити враћено са каматом?  

Окупљање пензионера за блокаду моста Газела ће бити на аутобуској станици на Аутопуту Загреб-Београд преко пута Сава центра у Београду од 13 часова 4.12.2021. године.

About The Author

Оставите одговор