Пензионери немају времена за чекање, накарадни систем мора да се мења на изборима

0

Ми који смо од 2015. године РФ ПИО, Влади РС, министарствима, председнику РС, НСРС, Уставном суду РС, Заштитнику грађана, Поверенику за заштиту информација од јавног значаја, РТС и другим медијима својим иницијативама, предлозима, захтевима и јавним протестима учинили све да се прекине са пљачком пензионера и РФ ПИО а отето врати обраћамо се пониженим и опљачканим пензионерима Србије  да аргументовано кажемо да нас, институције државе Србије, у складу са Уставом и законима РС нису заштитиле од пљачке, манипулација, криминала и бахатости  актуелне власти. А жртве дискриминције, манипулација и отимања пензија су сви пензионери Србије јер од 2012. године, пензије свим пензионерима нису усклађиване у потребној мери тако да је њихова садашња реална вредност мања него 2012. године. Те 2012 године  на власт су поново дошли они који су 1991. године учествовали у разбијању заједничке државе и отимању наше младости, здравља и слободе. Уморни од  живота који нас је немилосрдно шибао немамо више времена да живимо од лажи и обећања властодржаца и немамо право да својој деци остављамо деспотију са уништеним институцијама. Једина моћ коју имамо за промену система и власти која игнорише законска права и потребе својих грађана је наш глас на предстојећим изборима. Странке на власти су разбиле и поделиле Савез пензионера Србије као највећу пензионерску организацију стављајући је у функцију очувања власти. Савез пензионера Србије је са председником Андрејем Савићем на предстојећим изборима „додељен“ СПС да  му увећа број гласача јер се дави после дугогодишње издаје радника, пољопривредника и пензионера. Министарство рада, Савез пензионера и медији нису на наше иницијативе покренули јавну расправу о девастацији пензијског система Србије и потреби његове реформе тако да њиме већински управљају представници пензионерских и организција синдиката запослених, да се отето од пензионера и РФ ПИО врати, ванредно ускладе све пензије, изједначе и увећају најниже пензије и исправе друге неправде. Уверени да ће се после избора створити услови за широку друштвену расправу о будућности пензијског система позивамо пензионере Србије  да обавезно са својом децом изађу на изборе и гласају за демократске промене.   Позивамо их да не гласају за оне који су:

  1. Гарантовали да неће смањивати пензије а онда су смањењем и недовољним усклађивањем са инфлацијом од пензионере отели неколико милијарди евра,
  2. Зајахали тужилаштво и судство због чега није било оцене уставности закона о смањењу пензија, покретања поступака за убиства, корупцију, распродају и пљачку националних ресурса Србије.
  3. Отели већинско управљање РФ ПИО и донели одлуке о тајкунској приватизацији бања и друге имовине фонда,
  4. Игнорисали обавезу враћања пензија отетих смањењем од новмбра 2014 до септембра 2018. године,
  5. Непрекидно нас понижавали захваљивањем за доприносу пензионера финансијској стабилизацији јавних финансија, смањењем пензија, иако ми на то никада нисмо пристали,
  6. Превременим старосним пензионерима са 40 година стажа трајно смањили пензије,  
  7. Дискриминисали пољопривредне пензионере најнижим или гарантованим пензијама које су мање од најнижих пензија осталих категорија пензионера,
  8. Изменама Закона о раду нашу децу отерали у бели свет или их у Србији претворили у робове а послодавцима омогућили да манипулишу уплатама доприноса ПИО од којих се исплаћују пензије.

Удружење синдиката пензионисних војних лица је са Странком слободе и правде потписало споразум о сарадњи којим се ССП обавезао на враћање делова пензија отетих смањењем од новембра 2014. до септембра 2018. године, увођење социјалних пензија и реформу пензијског система Србије којом ће се укинути дискриминације према пољопривредним, војним и превременим старосним пензионерима.

Подржите изборне листе за Београд број 5, за парламентарне изборе број 5 и за председника број 4, генерала, нашег поноса Здравка Поноша.

Поштовани саборци ко ће, ако не ми, да се бори за наша стечена права, достојанствену старост и сигурну будућност наше деце у Србији. И зато са својом децом и унуцима изађимо 3. априла и гласајмо за промене!

У прилогу је и одлука министра одбране Првослава Давинића о смањењу Војске Србије којом се разоткривају лажи да је Војску Србије уништио генерал Здравко Понош. Ми војни пензионери тврдимо да ће господин Здравко Понош бити достојан председник Републике Србије.

About The Author

Оставите одговор