DESET GODINA BORBE VOJNOG SINDIKATA ZA DOSTOJANSTVO VOJSKE I VOJNIKA

0

Povodom desetogodišnjice formiranja i slave Svetog Jovana Zlatoustog 26.11.2022. godine, Vojni sindikat Srbije održao je svečanost u Hotelu Kragujevac na kojem se zahvalio brojnim ustanovama, institucijama, udruženjima, medijima i pojedincima.

Predsednik sindikat Novica Antić, zahvalio se ljudima koji od 2012. godine čine ovaj, jedini reprezentativni sindikat Vojske Srbije.

– Na žalost, ni posle 10 godina još nije došlo do potpisivanja Kolektivnog ugovora u delatnostima koje čine odbrambeni sistem Srbije i to je naš cilj u budućem periodu, pozdravio je Antić, goste u Hotelu Kragujevac.

Slavi i skupu Vojnog sindikata u Kragujevcu prisustvovali su i njihovi bratski sindikati iz Severne Makedonije i Slovenije i vojni izaslanik iz Bugarske.

– Želja nam je da ratova nikada više ne bude i da se u regionu okupljamo samo na ovakvim druženjima, zaključio je Antić.

Na svečanosti su dodeljena priznanja ustanovama, sindikataima, udruženjim, pojedincima i medijskim kućama i novinarima TV Nova.rs, N1, agencijama FoNet i Beta. Za doslednu i neprekidunu podršku delovanja Vojnog sindikata Srbije priznanja su dodeljena i Udruženju sindikata penzionsanih vojnih lica Srbije i njegovom predsedniku Jovanu Tamburiću.

Za 10 godina postojanja prikazan je i 10-minutni film o formiranju i delovanju Vojnog sindikata od osnivanja a u umetničkom delu programa učestvovali su Saša Pilipović, glumac Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca i majstor frule Milinko Ivanović Crni sa orkestrom.

About The Author

Оставите одговор