„PIO Fond – svačiji i ničiji” ili njegova pljacka

0

Kako SNS i PUPS uz iskustvo Mladjana Dinkica kriminalno privatizuju banje i otima drugu imovinu RF PIO

Izvor: TV Insajder

Penzioni fond Srbije (Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje – PIO) trenutno ima u vlasništvu 243 poslovne zgrade i objekta širom Srbije, procenjene vrednosti od 64 miliona evra. Reforma koja je u PIO fondu planirana 2011. a koja je imala za cilj da fond počne da zarađuje od svojih ulaganja u nekretnine nikada nije sprovedena. Ambicije predstavnika vlasti od 2005.godine do danas da privatizuju navredniju imovinu penzijskog fonda, dovela je 2014.godine I do promena Zakona o penzijskom I invalidskom osiguranju kojima je izmenjen Upravni odbor fonda. Od tada većinu u njemu umesto predstavnika poslodavaca, zaposlenih I penzionera čine predstavnici koje imenuje Vlada Srbije. Tako je umesto ranije politike fonda da se imovima stavi u funkciju ostvarivanja prihoda, započela njena rasprodaja. 1.deo.

Hotelski kompleks u Kuršumlijskoj banji je izgrađen sredstvima od penzijskih doprinosa 70-ih godina prošlog veka kada je PIO fond je ulagao u banje, namenski za lečenje radnika i penzionera. Prema podacima fonda u Kuršumlijsku banju je uloženo 18 miliona evra. Privatizacijom je u penzijsku kasu vraćeno 12 puta manje novca, 1,4 miliona evra. Prema istraživanju Insajdera, Kuršumlijska banja je prodata na osnovu Zaključka Vlade koji u vreme donošenja nije bio u skladu sa postojećim zakonima i pravilnicima PIO Fond-a. 2/deo

https://youtu.be/d0K95HpkTbw

Treći deo Insajder serijala „PIO fond – svačiji i ničiji”

Šta je prethodilo prodaji objekata koji su novcem od penzijskih doprinosa izgrađeni u Vranjskoj i banji Zlatar? Kako su se menjali planovi i uvećavale investicije države u banje, ali tek nakon njihove privatizacije?

About The Author

Оставите одговор