Smenjeni načelnici sa VMA koji su podržali proglas “Ujedinjeni protiv kovida“

0

Foto: Izvor MO

Autor: N1 Nikola Kojić

Načelnici dve klinike i jednog instituta sa Vojnomedicinske akademije (VMA) smenjeni su sa svojih funkcija, a rešenja o smeni uručena su im u sredu, 16. septembra, saznaje N1 iz izvora bliskih sada već bivšim načelnicima.

Smenjeni su načelnik Instituta za medicinska istraživanja prof. dr sc. med. Danilo Vojvodić, načelnik Klinike za urgentnu internu medicinu prof. dr Slobodan Obradović i načelnica Klinike za kožne i polne bolesti prof. dr sc. med. Lidija Kandolf Sekulović.

Zvaničnu potvrdu ove informacije nismo uspeli da dobijemo, a prema našim izvorima, u poslednjih nekoliko dana smenjeno je ukupno sedam načelnika sa VMA.

Ono što je zajedničko svim smenjenim načelnicima jeste njihova podrška otvorenom pismu koje su Vladi Republike Srbije i ostalim nadležnim institucijama uputili lekari okupljeni u grupi “Ujedinjeni protiv kovida“.

Vojni Sindikat Srbije

· СМЕНА ЛЕКАРА НА ВМА, ПОТВРДА ВУЛИНОВОГ ЈЕДНОУМЉА И НАЈГРУБЉЕГ КРШЕЊА ОСНОВНИХ ЉУДСКИХ ПРАВАВест о смени начелника и шефова клиника и одељења у ВМА, који су користили своја Уставом и међународним конвенцијама гарантована права на петицију и слободу мишљења, и који су поштовали Хипократову заклетву, још једна је потврда да у систему одбране влада насиље, политичка диктатура и једноумље које спроводи нико други него одлазећи министар Александар Вулин.Устав и од Србије ратификоване међународне конвенције као и Европска социјална повеља гарантују сваком човеку и грађанину слободу мишљења и јавног изношења тог свог мишљења, а нарочито кад постоји јавни интерес да се чује мишљење које долази од струковних група и врхунских стручњака у здравству .Администрација Александра Вулина, после низа примера кршења Устава чинећи чак и кривична дела над представницима запослених водећи незаконите дисциплинске поступке против представника нашег синдиката баш због јавних говора и мишљења, показала је да у насиљу може да оде и корак даље, да прогања баш сваког ко не мисли као они.Оваквим поступком према лекарима из најугледније здравствене установе у Србији и региону, који су на високим и руководећим позицијама управо зато што су стручни, Вулинова администрација додатно доприноси урушавању већ значајно пољуљаног поверења у ставове Кризног штаба што изазива додатну забринутост и узнемиреност код грађана.По закону, терет доказивања да ово није злоупотреба и мобинг је на послодавцу. Зато позивамо све колеге из ВМА који су били жртве политичког узурпатора наше војске, да своју заштиту потраже на суду и да сви видимо како ће Вулинова администрација објаснити чињеницу да су сви смењени лекари уједно и потписници јавно изнетог стручног лекарског мишљења.Апелујемо на руководство државе да што пре удаље Александра Вулина са јавне функције коју врши јер својим криминалним, неуставним и насилничким понашањем свакодневно наноси несагледиву штету како припадницима Војске Србије тако и угледу државе у јавности и свету.

https://r.search.yahoo.com/_ylt=AwrEZ66XUWNf3HQA4BEPxQt.;_ylu=X3oDMTEyOXBicWxyBGNvbG8DYmYxBHBvcwMxBHZ0aWQDQzAxNjVfMQRzZWMDc3I-/RV=2/RE=1600373271/RO=10/RU=http%3a%2f%2frs.n1info.com%2fVesti%2fa640793%2fSmenjeni-nacelnici-sa-VMA-koji-su-podrzali-proglas-Ujedinjeni-protiv-kovida.html/RK=2/RS=OC.gIL.Kt2N9KbhUghM5m9Hg3gs-

About The Author

Оставите одговор